Υλικα
2 ποτηρια ρυζι κιτρινο
1 κρεμμυδι τριμμενο
1 φλυτζανακι του ελληνικου καφε ελαιολαδο
οχι πολυ γεματο.
αναμικτα λαχανικα ετοιμα κατεψυγμενα
1κυβο λαχανικων
λιγο αλατι
4 ποτηρια νερο (βλεπουμε αν χρειαστει περισσοτερο)
Εκτελεση
Ριχνουμε το λαδι και μολις ζεσταθει ριχνουμε
το τριμμενο κρεμμυδι
Ανακατευουμε και το αφηνουμε να αχνισει
για περιπου μισο λεπτο να μη καει
Ριχνουμε το ρυζι και ανακατευουμε να σωταριστει
λιγο. Ριχνουμε λιγα αναμικτα λαχανικα απο το
σακουλακι οσα θελουμε (λιγοτερο απο μισο)
Τελος ριχνουμε το νερο τον κυβο και λιγο
αλατι. Το αφηνουμε να βρασει μεχρι να πιει
το ζουμι του. Κατεβαζουμε απο τη φωτια
και αν θελει λιγο ακομη να φουσκωσει
το αφηνουμε με κλειστο καπακι 20 λεπτα
Βαζουμε στη φορμα πριν κρυωσει για να
το τριμμενο κρεμμυδι
Ανακατευουμε και το αφηνουμε να αχνισει
για περιπου μισο λεπτο να μη καει
Ριχνουμε το ρυζι και ανακατευουμε να σωταριστει
λιγο. Ριχνουμε λιγα αναμικτα λαχανικα απο το
σακουλακι οσα θελουμε (λιγοτερο απο μισο)
Τελος ριχνουμε το νερο τον κυβο και λιγο
αλατι. Το αφηνουμε να βρασει μεχρι να πιει
το ζουμι του. Κατεβαζουμε απο τη φωτια
και αν θελει λιγο ακομη να φουσκωσει
το αφηνουμε με κλειστο καπακι 20 λεπτα
Βαζουμε στη φορμα πριν κρυωσει για να
παρει το σχημα και να μη διαλυθει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου